35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

ABD Savunma Bakanlığı, general ve amiral sayısını yüzde 20 azaltıyor

ABD Savunma Bakanlığı, ordu yapısını sadeleştirmek ve operasyonel verimliliği artırmak amacıyla general ve amiral sayısının yüzde 20 azaltılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ordunun caydırıcılığını ve savaş kabiliyetini korumak …

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Tom Barrack başkentte!

ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın dostu ve uzun yıllar danışmanlığını yapan iş insanı Tom Barrack, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi olarak görevine başlamak üzere 5 Mayıs Pazartesi günü Ankara’ya geldi. Barrack, ABD-Türkiye ilişkilerinin yeniden şekillendiği bir dönemde diplomatik görevine başlıyor.

Yaşlık kadın sabahlık ve terliklerle yol kenarında kaldı, eşi polis arayınca farkına vardı

İtalya’nın Ferrara kentinde 2 Mayıs akşamı ilginç ve düşündürücü bir olay yaşandı. 70 yaşındaki bir adam, karısıyla birlikte seyahat ederken verdiği molada eşini karavanda uyuduğunu sandı ama gerçek bambaşkaydı.

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Konya’da TOKİ’de zam isyanı: Asgari ücretle çalışan bir adam ne yiyecek?

Konya’nın Selçuklu ilçesinde 2022 yılında tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen TOKİ konutları sakinleri aidat ücretlerine yapılan yüzde 50’lik zamma tepki gösterdi. TOKİ sakinleri ayrıca 3 yıldır inşaatı devam eden okulun tamamlanmamasından dolayı da büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Son dakika… TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras’a yeni dava

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında, zincirleme şekilde “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla yeni bir iddianame düzenlendi. İddianamede, her iki isme de adli para cezası verilmesi talep edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir