Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Net Haber

Net Haber haberleri ve gündem başlıkları

Net Haber

Net Haber haberleri ve gündem başlıkları

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

Varlık Barışı Uygulaması Başladı: 20 Yıl Vergi Muafiyeti ve Denetim Yok!

By Tolga Çelik
4 Haziran 2026 2 Min Read
Varlık Barışı Uygulaması Başladı: 20 Yıl Vergi Muafiyeti ve Denetim Yok! için yorumlar kapalı
Varlık Barışı Uygulaması Başladı: 20 Yıl Vergi Muafiyeti ve Denetim Yok!

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin yüksek yaşam maliyetleriyle boğuştuğu bir dönemde, hükümet yurt dışından servet getirenlere 20 yıl boyunca vergi muafiyeti ve kontrolsüzlük sağladı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle, İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) faaliyet gösteren büyük şirketlerin vergileri 2047 yılına kadar sıfırlanırken, kamu borcuyla mücadele eden halka ise yalnızca sınırlı taksitlendirme kolaylıkları sunuldu.

“Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” adıyla yürürlüğe giren düzenleme, vergi mevzuatında ve kritik kanunlarda köklü değişiklikler içeriyor. Ekonomik yönetimin hazırladığı bu paketin en tartışmalı maddesi, yurt dışında yaşayan servet sahiplerine sağlanan özel ayrıcalıklar. Buna göre, Türkiye’de yerleşik kabul edilen gerçek şahıslar, son 3 takvim yılında Türkiye sınırları içinde ikamet etmemek ve vergi yükümlülüğü olmamak koşuluyla, yabancı kaynaklardan elde ettikleri kazançlar için tam 20 yıl boyunca gelir vergisinden muaf tutulacaklar.

DENETİM YOK, HESAP SORULMAYACAK

Bu düzenleme, yurt dışındaki varlıkların Türkiye’nin finansal sistemine dahil edilmesi amacıyla tam bir denetim zırhı oluşturuyor. Gerçek ve tüzel kişilerin, yurtdışında tuttukları nakit, altın, döviz ve diğer finansal varlıklarını 31 Temmuz 2027 tarihine kadar bankalara veya aracılara beyan etmeleri yeterli olacak. Bu beyanın yapılması durumunda, beyan edilen tutarlar için geçmişe dönük herhangi bir vergi incelemesi yapılmayacak ve vergi tarhiyatı uygulanmayacak.

BORÇ YAPILANDIRMASINDA YENİ FIRSATLAR

Aynı yasada, ekonomik zorluklar içerisindeki vatandaşlar için kamu alacaklarına yönelik düzenlemelere de yer verildi. Kamu borçlarının yapılandırılmasında en fazla 36 ay olan taksitlendirme süresi, 72 aya çıkarıldı. Borçluların güvence göstermeden borçlarını erteleyebilmeleri için teminatsız tecil limiti ise 1 milyon Türk Lirası seviyesine yükseltildi. Ayrıca, nitelikli hizmet merkezlerinde çalışan uzman personelin maaşlarının brüt asgari ücretin 3 katını aşmayan bölümü için gelir vergisi istisnası getirildi.

BÜYÜK FİNANS KURUMLARINA 2047’YE KADAR VERGİ MUAFİYETİ

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, sıradan halkın vergi yükü hafifletilmezken, büyük finans kuruluşlarına sağlanan avantajlar neredeyse çeyrek asır uzatıldı. İFM’de katılımcı belgesi alarak faaliyet gösteren büyük kuruluşların kazançlarına uygulanan yüzde 100 oranındaki kurumlar vergisi indirimi, 2047 yılına kadar devam edecek. Ayrıca, bu kuruluşlara tanınan harç muafiyeti süresi 20 yıla çıkarıldı.

Yazar: Yusuf Arslan

Author

Tolga Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Avrupa’nın En Uygun Fiyatlı Şehirleri: İki Günlük Tatil 15 Bin TL

Next

Diyarbakır’da Uyuşturucu Gelirlerine Yönelik Büyük Operasyon: 15 Milyar TL Değerinde Mal Varlığına El Konuldu

SON YAZILAR

  • Yunanistan’dan Marmaris’e 2 bin 768 kişi birden akın etti
  • Diş çürüklerine mucize çözüm yolda
  • Otomatik vitesli araçlardaki ‘B’ harfinin çok önemli bir görevi var: Çoğu sürücü bilmiyor
  • Google Messages’ta Sohbet Sabitleme Sınırı Değişiyor
  • Yapay Zekanın Kimsenin Konuşmadığı Bedeli! Apple Neden Zirvede? | TeknoMaxx #6
  • Kullanıcı sayısı 1 milyarı aştı
  • Üreticinin TMO’dan beklediği alım fiyatı: 300 TL… ‘İklim’e rağmen rekolte iyi olacak
  • Marmaris’teki orman yangınına ilişkin 1 gözaltı
  • Yaz yorgunluğunu hafife almayın! Altından bu hastalıklar çıkabilir
  • ABD-İran savaşı enerji devinin kasasını doldurdu: Kârı yüzde 70 arttı, çevrecilerden sert tepki geldi

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (953)
  • Ekonomi (89)
  • Haber (337)
  • Sağlık (103)
  • Teknoloji (49)
Copyright 2026 — Net Haber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort